MAZS Alapítvány, American Jewish Joint Distribution Committee logo
Hírlevél:
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre, és rendszeresen tájékoztatjuk Önt programjainkról és rendezvényeinkről.

A feliratkozással Ön elfogadja az Adatvédelmi elveket.


Szarvas

Bálint Ház

Narancsliget

Mellrákellen

Bemutatkozunk
A MAZS Alapítvány a nehéz helyzetben lévő zsidó gyermekek, családok támogatására hozta létre a Családsegítő Szolgálatot 2004-ben.

2007-ben nagy lendületet adott munkánknak a Jaffe család nagylelkű adománya, amelyet az adományozó szándékát szigorúan követve a gyermekeket nevelő zsidó családok komplex szociális ellátásának kialakítására és fejlesztésére használunk fel. Szakmai munkánk, a szolgáltatásaink minősége és a zsidó közösségi intézményekkel kialakított jó kapcsolatunknak köszönhetően egyre több családot tudunk elérni. Mindent megteszünk azért, hogy a gyermekek számára a zsidó közösség természetes támasszá váljon.
2010-ig a Jaffe Családsegítõ 900 rászoruló gyermeket támogatott (480 családból).

Támogatott családjainkkal 5 szakképzett családgondozó szociális munkás foglalkozik. Feladatuk az egyéni tanácsadás, családra szabott támogatási lehetőségek felkutatása, biztosítása, más szociális intézményekkel való kapcsolattartás, (további lehetőségek keresése), a családok, gyermekek bevonása a közösségi életbe, programokba.

Mentálhigiénés szolgáltatásainkat pszichológusunk nyújtja.
Az önkéntes programokért Önkéntes program koordinátorunk a felelős, akinek feladata - igény esetén - önkéntes segítők bevonása a család életébe, pl. korrepetitor biztosítása tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára, vagy „Pótnagyi” keresése a család számára.
A közösségi és szabadidős programokat a Közösségi program koordinátor kolléga felügyeli, az ő feladata pl. a Jaffe nyári táborok szervezése, vezetése is.

A Jaffe Családsegítő működését a Programvezető fogja össze, munkánkat külső tanácsadó kollégák is segítik.


© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.