MAZS Alapítvány, American Jewish Joint Distribution Committee logo
Hírlevél:
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre, és rendszeresen tájékoztatjuk Önt programjainkról és rendezvényeinkről.

A feliratkozással Ön elfogadja az Adatvédelmi elveket.


Szarvas

Bálint Ház

Narancsliget

Mellrákellen

Család-, és párterápia
A TÁMOP- 5.5.1-11/1 „Narancsliget” - „Közösségi kezdeményezések és önkéntes programok támogatása - A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázat keretein belül bővítjük család-, és párterápiás szolgáltatásunkat.

Tematika a Jaffe Családsegítő és a Narancsliget Adományközpontban végzendő család-, és párterápiás tanácsadó munkához

Mi is az a család-, és párterápia?

A pszichológiai segítségnyújtás egyik leghatékonyabb formája, amely a pár, vagy a család minden tagjának részvételével történik.
Olyan esetekben is használható, ahol a családban az apa vagy az anya hiányzik, viszont esetleg más tagok fontos szerephez jutnak.

A család, vagy a pár egységet képez, a tagjainak pedig nagyon komoly erőforrásai vannak ahhoz, hogy együtt képesek legyenek megoldani problémáikat. A tanácsadás szempontjából elengedhetetlen, hogy a problémában érintett és érdekelt valamennyi tag vegyen részt benne, a hatékonysága is ezen múlik.

Életvezetési problémák, családon, párkapcsolaton belüli feszültségek, gyermeknevelési problémák, megváltozott élethelyzetekkel (pl. munkanélkülivé válás) kapcsolatos problémák megoldásában tudnak segítséget nyújtani szakembereink.

A családokkal, párokkal együttműködés, segítés tematikája:

Bejelentkezés: első lépésben mindenkitől azt kérjük, hogy regisztráltassa magát a Jaffe Családsegítő Szolgálatnál, ha ezt még korábban nem tette meg. A regisztrációt szakképzett családgondozóinknál kérheti a lenti elérhetőségeken és ügyfélfogadási időben. A bejelentkezés után irányítja tovább az esetet a családgondozó a terapeutáknak.

Első interjú: a terapeuták részvételével sor kerül egy kölcsönös bemutatkozásra, az ügyfél elmondhatja, hogy mi az a probléma, amelyhez ő segítséget kér, illetve számba veszik, hogy kik érintettek a problémában, avagy kiknek a részvétele szükséges a tanácsadás során.

1-1 ülés 90 percig tart, az alkalmak számát a szakemberek határozzák meg az érintett személyekkel egyeztetve.

A megajánlható ülések száma minimálisan 3-5 alkalom.

Az ülések alkalmával közösen felkutatjuk a család, illetve pár által hozott probléma okát és különböző feladat megjelölésekkel, tisztázásokkal törekszünk alkalomról alkalomra a gondok kiküszöbölésére. Az ülések befejezésekkor összegzésre kerül sor, ahol minden résztvevő észrevétele, tapasztalata elhangzik. A további segítés lehetőségének fenntartásával zárjuk tanácsadó munkánkat.

A Jaffe Családsegítő Szolgálat elérhetőségei

A terápiát vezető szakemberek: Dr. Fischer Miklós és Dénes Eszter


© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.