MAZS Alapítvány, American Jewish Joint Distribution Committee logo
Hírlevél:
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre, és rendszeresen tájékoztatjuk Önt programjainkról és rendezvényeinkről.

A feliratkozással Ön elfogadja az Adatvédelmi elveket.


Szarvas

Bálint Ház

Narancsliget

Mellrákellen

Önkéntes programjaink
JAFFE ZSIDÓ CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT – ÖNKÉNTESSÉG
Segítenél a családokkal végzett szociális munkánkban, de nem tudod hogyan?
Változtass és változz! Lépj ki a napi rutinból, oszd meg tehetségedet, tudásodat, idődet, és tettekkel támogasd a kisgyerekes családokat!
Az önkéntes tevékenység képes életeket jó irányba megváltoztatni. A munka a családlátogatás ok szervezésétől kezdve, az irodai adminisztráción keresztül a közösségi programok lebonyolításáig igen változatos lehet.
 • Hol? Budapest szívében, a VII. kerület, Síp u. 17. szám alatti JAFFE irodában, illetve a közösségi programok tekintetében, a Bálint Házban (Budapest, VI. kerület, Révay utca 16.)
 • Kiknek? Szeretettel várunk fiatalokat, középiskolásokat, egyetemistákat, szülőket, nagyikat, nagynéniket, ismerősöket és szakembereket 14-99 éves korig. Van olyan készséged, hobbid, amelyet szívesen megosztanál másokkal? Nagyszerű! Szükségük van olyan önkéntesekre, akik családi/közösségi programjainkon képesek különleges tudásukat átadni a résztvevőknek.

 • Mit? A családsegítés és közösségépítés tevékenységek széles spektrumára várunk önkénteseket. Íme, néhány példa:
  - Családi/közösségi programok és kirándulások szervezése, lebonyolítása, kézműves kreatív foglalkozások vezetése/segítése, egészséges életmód-tanácsadás
  - Családgondozásban adminisztrációs feladatok, telefonügyelet vállalása, álláskeresési klubban számítógépes oktatás, állásajánlatok összegyűjtése, adminisztráció segítése
  - HESZED Gyógyászati segédeszköz kölcsönző munkájának segítése
  - Nyári napközis táborban gyermekfelügyelet/kísérés, animátori feladatok, foglalkozások vezetése (kreatív, sport, zenei stb.)
 • Miért jó itt önkéntesnek lenni? Nálunk az önkéntes munka során tartalmas élményekkel gazdagodhat mindenki, megismerheti az önzetlen segítés felemelő érzését, új barátokra tehet szert, és a megszerzett tudást szűkebb, tágabb közösségében kamatoztatni tudja.

További információk: Drelyó Ágnes – önkéntes program vezető email:agnesdr@jdc.org vagy www.jaffe.hu
MENTOR ÖNKÉNTES PROGRAM
Önkéntes mentoraink kiskorú tanulóknak nyújtanak segítséget az iskolai feladatok megoldásában vagy egy adott tantárgyban való előmenetelben.

 • Hol? Egy közösen, előre meghatározott helyen - a mentoráltnál, a mentornál vagy az iskolában.
 • Kiknek? - azaz kiből lehet MENTOR, azaz NAGYTESÓ?
  Mindenki lehet nagytesó 15-től 99 éves korig. Egyetlen elvárás, hogy felelősséggel, kitartóan foglalkozzon kistesójával a vállalt időszak (általában az adott iskolai félév) végéig. A kistesó hétről hétre várni fogja a veled való találkozást.
 • Mit? – azaz mit csinál egy mentor? A heti egy alkalommal történő korrepetálás mellett a mentor társ a szabadidő tartalmas eltöltésében (múzeumba, kiállításra mennek, kirándulnak), és a mindennapokban felmerülő problémák megoldásában is. A mentor-mentorált kapcsolat több mint egy tanár-diák viszony, valódi „kistesó-nagytesó” kötelék alakul ki. A mentoráltak, azaz a „kistesók” altalános vagy középiskolás tanulók, akiknek jól jön egy bölcsebb nagytesó segítsége, legyen szó közös „házi” írásról, korrepetálásról, tehetséggondozásról vagy egyéb iskolai dologról.
 • Miért jó itt önkéntesnek lenni? – azaz miért jó MENTORNAK lenni?
  Különleges micve, azaz jócselekedet. Belefér heti egy órába, nem kíván anyagi ráfordítást. „Csak” odafigyeléssel és kitartással óriási örömet tudsz szerezni egy kisebb gyereknek, aki nagyon hálás egy jól sikerült dolgozatért, egy kijavított rossz jegyért, egy bölcs tanácsért.

További információk: Mokos Judit – mentor program koordinátor email: juditmo@jdc.org vagy: www.jaffe.hu/mentorprogram
NARANCSLIGET ADOMÁNYKÖZPONT ÖNKÉNTESSÉG
A Narancsliget Adományközpont célja a szociális támogatás, rendhagyó módon.
Jó minőségű tárgyi adományokat gyűjtünk, majd kedvezményes áron értékesítjük, és a befolyt összeget a Jaffe Családsegítő Szolgálaton keresztül nehéz helyzetben lévő, zsidó gyermekek anyagi támogatására fordítjuk.
 • Hol? A Narancsliget Adományközpontban, Budapesten, a Síp utca 17 szám alatt.
 • Kiknek? azaz ki lesz a mi önkéntesünk?
  A Narancsliget Adományközpont önkéntesei hosszú távon elkötelezettek az itt folyó szociális munka iránt. Akiket nem riaszt el a könnyű fizikai munka, akik tudnak és szeretnek csapatban dolgozni.
 • Mit? azaz milyen feladatok végeznek önkénteseink?
  - Beérkező adományok válogatása, szelektálása, rendszerezése
  - Partnerszervezetek felé továbbadott adományok összeállítása, és célba juttatása
  - Rendszeres segítség a raktári adminisztrációban legalább heti három alkalommal
  - Ruhabörzék, azaz kedvezményes áron való értékesítés lebonyolításában való részvétel
  - Online eladási felületeken történő eladás szervezése (termékek fotózása, webes feltöltése, kapcsolattartás, információ, ügyintézés)
 • Miért? az adományozott tárgyak értékesítéséből befolyt összeget az alapítvány részben a nehéz élethelyzetben lévő gyermekes családok anyagi támogatására fordítja, másrészt ingyenesen igénybe vehető programokat, és foglalkozásokat biztosít a rászorulóknak. Önkéntes munkáddal ezt a folyamatot katalizálod és teszel azért, hogy még több rászoruló kaphasson támogatást.

További információk: Drelyó Ágnes – önkéntes program vezető email: agnesdr@jdc.org vagy www.narancs-liget.hu
WELFARE ÖNKÉNTES PROGRAM
A Holokauszt Túlélők Programja munkáját több, mint száz önkéntes segíti. Az önkéntesek megbecsülésében az összetartozás, a szeretet és a szolidaritás számít, amelyek ezer szállal erősítik a közösséget.
 • Hol? Holokauszt Túlélők programja keretén belül, a Mazs Alapítvány Irodájában, Budapesten, a Síp utca 12 szám alatt.
 • Kinek? azaz kiből válik Welfare program önkéntes?
  Várjuk azt az agilis,jól alkalmazkodó és teherbíró önkéntest, aki szeretné szabadidejének egy részét idősebb emberek megsegítésével tölteni. Fontos, hogy a program önkéntesének együtt kell tudnia működni a szociális munkással!
 • Mit? – azaz mit csinál nálunk egy önkéntes?
  - Idős emberek látogatása, beszélgetés velük, felolvasás a részükre.
  - Irodai telefonos ügyfélszolgálat, adminisztrációs feladatok
  - Telefonkapcsolat idős, ágyhoz kötött betegekkel
  - Fellépés időseknek szervezett ünnepségeken, találkozókon, Szeretetkórházban.
  - Segítő munka a Szarvasi Szenior táborban
 • Miért jó itt önkéntesnek lenni? –Van egy olyan generáció, amely sok tagjának a történelem szomorú és rettenetes eseményei miatt nem adatott meg, hogy nagy és gondoskodó család vegye őket körül. Ezek az idős és magányos emberek részei a mai zsidó közösség életének. Kötelességünk, hogy gondoskodjunk róluk, hogy figyeljünk rájuk. A velük való törődés által tanítjuk meg a jövő nemzedékének az egymás iránti odafigyelést és teremtjük meg a generációk közötti „hidakat”, melyeket a történelem egyszer már megpróbált lerombolni teljesen.

További információ: Gündert Anikó welfare önkéntes program koordinátor email: anikogu@jdc.org vagy www.mazs.hu
BÁLINT HÁZ ÖNKÉNTES PROGRAM
Biztosan érdekel, hogy hogyan működik egy közösségi ház, mitől válhatsz közösségi taggá, vagy hogyan jön létre egy program…
 • Kiknek? Ha mindezt megismerted, és kedved támad munkáddal bővíteni formálódó közösségünket, akkor mi is kíváncsiak vagyunk Rád, és várunk, csatlakozz hozzánk önkéntesként! Jelenlegi önkénteseinkről elmondható, hogy nyitottak, rugalmasak és időt szánnak esti, hétvégi programjainkra, és szívükön viselik annak sikerét.
 • Mit? azaz milyen feladatköröket kínálunk önkénteseinknek?
  - Programokhoz kapcsolódó feladatok (vendégek tájékoztatása, irányítása, kérdőívezés, jegyszedés, ruhatár, helyiség dekorálása stb.)
  - Kérdőívek feldolgozása
  - Sajtótevékenység segítése (sajtófigyelés, szövegírás, kapcsolatépítés)
  - Weboldal tartalmi segítése
  - Közönségszervezés (potenciális partnerek felkutatása, média- kapcsolatok)
  - Multimédiás anyagok elkészítése (rendezvényen fotózás, videózás)
  - Dekorációk elkészítésében segítség
  - Fordítás, programszervezés angol nyelven
  - Sorozat-házigazdai tevékenység (vendégek és résztvevők fogadása, adott esetben meghívásuk, részvétel a sorozatba tartozó programokon, blog írása stb.)
  - Gyermekprogramokban való segítés (állomásvezetés, kézműves foglalkozás, dekoráció)
 • Miért? Amit kínálunk: sokszínű feladatok egy jó csapatban, a programjainkon való ingyenes részvétel, tréningek, képzések. Ha segítesz nekünk, akár otthonról is megteheted. Csináld, amit szeretsz, hogy együtt még eredményesebben csinálhassuk, amit szeretünk! A Bálint Ház az önkéntes hozzájárulást igen nagyra értékeli, és minden lehetőséget megragad, hogy méltó módon viszonozza azt.

További információ: Kriston Linda Bálint Ház önkéntes program koordinátor email: lindakr@jdc.org vagy www.balinthaz.hu
SZARVAS PROJEKT
DONATE YOUR DAY - ÖNKÉNTES NAP SZARVASON
Szeretnél segíteni a tábornak, de nem tudod hogyan?
Akkor ez a program neked szól!
 • Hol? Hát Szarvason! :) Budapestről együtt utazunk le egy vasárnap reggel, és aznap délután indulunk is vissza.
 • Kiknek? Szeretettel várunk mindenkit, legyen az chanich, madrich, alumni, szülő, nagyszülő, barát, barátnő, aki idejét és segítségét adományozná nekünk, hogy együtt szebbé varázsoljuk a tábort a nyári szezon indulása előtt.
 • Mit? Mit nem? :) Minden évben olyan munkákat végzünk el, amikre eddig nem jutott idő, pedig hasznos lenne. Korábban, ezeken a napokon festettünk, pakoltunk, rendet raktunk, takarítottunk, szereltünk, leltároztunk és kertészeti munkákat végeztünk. A feladatok kiosztásánál mindig figyelembe vesszük, ki mit vállal a legszívesebben.
 • Miért? Gyakran tapasztaljuk, hogy nagyon sokan támogatnák a szarvasi projektet, csak nem találják a megfelelő módot. A Donate Your Day lehetőséget nyújt arra, hogy bárki segíthesse Szarvast úgy, hogy a legdrágább kincset, a szabadidejét ajánlja fel.

MITZVAH DAY
Ez a kezdeményezés is az értékes szabadidő felajánlására épít, hisz tenni akarással mindenki képes pozitív változásokat elérni saját környezetében.
A Miztvah Day cselekvésre ösztönöz mindenkit kortól, vallástól, nemtől, hovatartozástól vagy anyagi háttértől függetlenül. Missziója, hogy csökkentse a szegénységet, és a fenntarthatóságot szem előtt tartva egy kis boldogságot juttasson olyan helyekre, ahol épp szükség van rá.
A Mitzvah Day hívó szó minden év november 16-án több mint 37 000 embert mozgósít világszerte. A Szarvasi Tábor is részese a nemzetközi programnak. Gyere, Mitzvah Day-ezz velünk!
További információk: Lübeck Jutka – Donate Your Day program koordinátor email: jutkalu@jdc.org
Hegedűs Arnó – Mitzvah Day program koordinátor email: arnohe@jdc.org vagy www.szarvastabor.hu
50 ÓRÁS ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT
A középiskolai nappali képzésben résztvevő és az érettségi vizsgát 2016. január1-jét követően az érettségi bizonyítvány kiállításának feltétele 50 óra közösségi szolgálat igazolása.
A közösségi szolgálat során végzett feladat olyan tevékenységeket jelent, amelyek a helyi közösség javát szolgálják, és amelyek az iskolában vagy az iskola közvetlen környezetében, vagy a tanuló lakóhelyén, vagy annak közvetlen környezetében valósulnak meg. A diákok ‒ a szülőkkel, tanárokkal való egyeztetés alapján ‒ maguk választhatják ki az általuk végzendő tevékenységeket az iskola által megszervezett vagy a maguk által javasolt, az iskola által pedig elfogadott tevékenységek közül.
Lehet az 50 órát több projekt keretében, több év alatt teljesíteni. Ennek az az előnye, hogy többféle dolgot tudtok kipróbálni. Arra is van lehetőség, hogy egy nagy projekt keretében, vagy több egy év alatt lefutó program keretében teljesítsétek az 50 órát. A jó önkéntes programok életre szóló élményekké válhatnak. A JDC-MAZS Alapítvány önkéntes programjaiban való részvétel igazolt iskolai közösségi szolgálatnak minősül. Várjuk sok szeretettel az alapítványunk tevékenysége iránt érdeklődő és motivált középiskolásokat önkéntes programjainkon!
Jelentkezési lap

Név:
Születési év:
Telefonszám:
E-mail cím:
Erre a programra jelentkezem:
Gyakoriság:© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.