MAZS Alapítvány, American Jewish Joint Distribution Committee logo
Hírlevél:
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre, és rendszeresen tájékoztatjuk Önt programjainkról és rendezvényeinkről.

A feliratkozással Ön elfogadja az Adatvédelmi elveket.


Szarvas

Bálint Ház

Narancsliget

Mellrákellen

Szolgáltatásaink
A Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat az alábbi módon támogatja a gyermekeket és családokat:

1. Szociális szolgáltatások
Családgondozás és egyéni tanácsadás
Családgondozóink információnyújtással, tanácsadással segítik a nehéz élethelyzetben lévő gyermekes családok szolgáltatásokhoz, támogatásokhoz való hozzájutását, és támogatják a közösségi életbe való bekapcsolódásukat.
Eseti krízissegély és tárgyi segítségnyújtás
Hozzájárulunk a rászoruló családok napi szükségleteinek kielégítéséhez (pl. élelmiszer, gyógyszer, gyermekruházat, rezsi-költségek támogatása). Gyermekjáték és könyv-kölcsönzés, Heszed Babaápolási és felszerelési cikkek kölcsönzése, szemüveg készíttetés.

2. Mentálhigiénés segítségnyújtás
Pszichológiai tanácsadás
Egyéni, párkapcsolati, családi problémák, krízisek felismerése, kezelése, tanácsadás szakképzett pszichológus segítségével.
Családterápia
Segítségnyújtás kapcsolati krízisben lévő családoknak, házastársi, párkapcsolati és gyermeknevelési problémák esetén. A terápia az egész család részvételével történik.
3. Közösségi és szabadidős programok
Mentorprogram
Fiatal önkéntesek segítenek a gyerekeknek a tanulásban és a szabadidő tartalmas eltöltésében, szoros, bizalmi kapcsolatot építenek ki a gyerekekkel.
Gyermekek nyári táboroztatása
A nyári szünetben saját szervezésű tábort biztosítunk támogatott családjaink gyermekei (6-14 éves korosztály) részére. Szociális alapon hozzájárulunk a nyári Szarvasi táborozáshoz.
Zsidó hagyományok ápolása
A Bálintházzal és a Hitközség különböző körzeteivel együttműködve rendszeresen szervezünk a zsidó vallási ünnepekhez kapcsolódó családi programokat támogatott családjaink részére.
Önkéntes program
Felnőtt és fiatal önkéntesek, családok bevonása önkéntes tevékenységbe: programok szervezése, lebonyolítása, időslátogatás, telefonügyelet, szociális szolgáltatásokba segítés, adományok gyűjtése.
„Generációk Egymásért Klub”
Holokauszt túlélők első, második és harmadik generációjának önsegítő csoportja.


© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.